Vannaerobic

VANNAEROBIC

Vannaerobic passer for alle, uansett alder, fasong eller form. Om du er gravid, akkurat har født, bare kunne tenke seg å bli i bedre form eller vil gå ned noen kilo. Ung eller gammel, liten eller stor, mann eller dame, jente eller gutt. Hos oss er du velkommen.

Vannaerobic er trening i vann til musikk. Vi gjør øvelser som styrker flere deler av kroppen, blant annet rygg og bekken - og det øker blodsirkulasjonen. Man trenger ikke være veltrent for å være med. Effekten av vanntrening er imidlertid svært avhengig av hvordan den enkelte jobber med vannet som motstand. Jo høyere tempo og kraft/innsats, desto mer effektivt arbeid. Dette gjør at du fint kan bestemme ditt eget tempo.

Vannaerobic har mange fordeler hvis du er gravid, sliter med bekkenproblematikk, ryggproblemer, kne skader osv. Oppdriften gjør at det blir liten belastning på bekken og andre vektbærende ledd. Man blir 90% lettere i vann. Det er også liten risiko for skade ved trening i vann. Vannet reduserer støtbelastningen mot underlaget og gjør treningen skånsom mot muskler og ledd. Men man kan selvfølgelig også være frisk som en fisk, og bare ønsker å bli i bedre form eller gå ned noen kilo.

Det er mange fordeler ved å drive med vannaerobic. Trening i vann gir bedre kondisjon, styrke, bevegelighet, koordinasjon og balanse. En treningstime inneholder blant annet utholdenhet, styrke, bevegelighet og avspenning.

Motstanden i vannet gir jevn belastning ved bevegelse, og gjør treningen svært effektiv. En treningsform hvor du bruker mange muskelgrupper samtidig.


BESKRIVELSE AV TIMENE

VANNAEROBIC TEMPO
Vannaerobic som beskrivelsen over. Men med litt mer enn middels tempo. Passer for alle!! Vannets egenskaper gjør at du ikke blir sliten på samme måte som på land. Ikke før etterpå.

VANNAEROBIC M/GYMSTICK
Vannaerobic som beskrivelsen over. Men med aktivt bruk av hjelpemiddelet gymstick. Gymsticken gir enda mer effektiv motstand både under og ikke minst over vann. Vi utnytter vannets egenskaper enda mer. Vannaerobic med fokus på styrke.


VI ANBEFALER

For å få mest mulig utbytte av treningen anbefaler vi å ha på anti-sklisokker (evt. vanlige tynne bomullsokker). Hvis man ikke har på sokker vil man lett skli på bassengbunnen.

Det igjen gjør at man lettere blir stående på tå. Noe som vil gjøre at du får en feil belastning på legg muskelen.

Anti-sklisokker kan du kjøpe hos meg.
Gå til kurs oversikt