Svømming

BABY- OG SMÅBARNSVØMMING

Babysvømming er en vannaktivitet for hele familien, masse kos og morro. Vi synger, leker og har det gøy. Vi lærer å bli trygge over og under vann. Det er hele tiden barnet som bestemmer tempoet, vi gjør ingenting barnet ikke vil eller ikke er klar for.

Barnet får bevege seg i vannet på måter de ikke klarer på land, og blir frigjort fra en sittende eller liggende stilling. Foreldrene deltar aktivt i vannet og ta gjerne med bestemor eller bestefar, men ikke alle på en gang. Det viktigste er at barna er trygg på den som er med dem i vannet. Forhør dere gjerne med meg på forhånd.

Hovedmålet med babysvømming er å bli trygg i vann og oppøve selvstendighet. Det er også viktig å lære barna å ha respekt for vannet. Man kan lære barna å holde pusten under vann, sparke seg opp og hente luft, vende tilbake til der det kom i fra og holde seg fast. Da vil barnet være bedre forberedt hvis ulykken først er ute. Gjennom vannaktivitet vil barnet få stimulert både den sosiale og sansemotoriske utviklingen.

Under babysvømmingen har foreldrene selv ansvaret for sitt barn. Instruktøren skal gi råd og veiledning. Eventuelle handikap er ikke til hinder for å drive med babysvømming. Tvert imot viser forsøk at en slik aktivitet har en positiv effekt på barn. Hvis dere er i tvil anbefaler jeg å ta kontakt med lege.

Kom i god tid på kurs dagene, så dere slipper å stresse. Barn er eksperter i å ”lese” foreldrene og når du er stresset overføres det lett til barnet. Det er lurt om man planlegger soving og mating best mulig. En mett og fornøyd baby har så mye større glede av svømmingen, og badingen blir en positiv opplevelse.

Hvis barnet allikevel er sulten eller bare trenger litt trygghet så kan man gjerne amme eller gi flaske i vannet. Finn dere et rolig hjørnet i bassenget og len deg til bassengkanten. Dette er en kjempe fin måte å vise barnet at det er trygt og godt å være i vann.
Gå til kurs oversikt